מרק חצילים ועשבי תיבול


    מאת" ד"ר רני פולק

    חומרים עבור 8 מנות
2 חצילים חתוכים לקוביות בנות 2 ס"מ
1 בצל חתוך לרבעים
2 קישואים חתוכים לקוביות
3 עגבניות קלופות, ללא גרעינים וחתוכות לקוביות
1 ראש שום מופרד לשיניים ומקולף
סלסילת פטריות שמפיניון (300 גר')
4 כפות שמן זית כתית מעולה
600 מ"ל ציר ירקות
חצי כוס יין אדום יבש מסוג מרלו
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
4 כפות תימין קצוץ
4 כפות מיץ לימון

 


 
           אופן הכנה
ערבבו את הירקות עם מעט מלח ופלפל ולאחר עם שמן הזית.
שימו אותן על תבנית גדולה ואפו בחום של 180 מעלות צלזיוס כשעה או עד להשחמת כל הירקות.
העבירו את כל הירקות במעבד מזון והכניסו לסיר.
הוסיפו לסיר את ציר הירקות והיין.
הביאו לרתיחה  והוסיפו את עשבי התיבול ומיץ הלימון.
בשלו עוד כ -  3 דקות ותקנו טעמים עם מלח ופלפל.
הגישו.